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1.Imagen marcada / sin marcar LADO, J.; VICENTE, E.; MOLTINI, A.; ALCAIRE, F.; ARES, G. Integrating consumer perception in the selection of purple-skin sweet potato cultivars. Journal of the Science of Food and Agriculture, 2020. [Early view]. Doi: https://doi.org/10.1002/jsfa.10991 Article history: Received 4 August 2020; Revised 26 October 2020; Accepted article published 4 December 2020.
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2.Imagen marcada / sin marcar LADO, J.; RIVAS, F.; MOLTINI, A.; ALCAIRE, F.; ARES, G. Uruguayan consumers' perception of mandarins: insights for selection and marketing of newcultivars. [Percepción de las mandarinas por los consumidores uruguayos: aportes para la selección y la promoción denuevos cultivares. ]. [Percepção dos consumidores uruguaios sobre tangerinas: contribuições para a seleção e comercialização de novas cultivares.] Section: Food Technology. Agrociencia Uruguay, 2021, vol. 25, n.2, article e530. Doi: https://doi.org/10.31285/AGRO.25.530 Article history: Received 02 Feb 2021; Accepted 09 Apr 2021, Published03 Jun 2021. Editor: Gustavo González-Neves, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay. Correspondence: Joanna Lado, mail: jlado@inia.org.uy
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3.Imagen marcada / sin marcar MOLTINI, A.; VICENTE, E.; ALCAIRE, F.; LUQUE, E.; PINTOS, P.; GHELFI, B.; ARES, G.; LADO, J. Aplicación del Mapeo Proyectivo y CATA para mejorar la calidad sensorial de los cultivares de boniato uruguayos. [Resumen] Ciclo Destacadas INIA 2019. In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Hortícola. Resúmenes. Jornada Mejoramiento Genético de Hortalizas: Ciencia y Tecnología para la producción y el consumidor, 2019, Salto, Uruguay. Trabajos de investigación relacionados al proyecto. Salto (UY): INIA, 2019. p. 9-10. Presentado en: Sensometrics 2018, Montevideo, Uruguay.
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4.Imagen marcada / sin marcar MOLTINI, A.; LUQUE, E.; PINTOS, P.; RIVAS, F.; ARES, G.; ALCAIRE, F.; IBÁÑEZ, F.; LADO, J. Los frutos cítricos: color, sabor y salud. Revista INIA Uruguay, 2018, no. 54, p. 45-48. (Revista INIA; 54).
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5.Imagen marcada / sin marcar LADO, J.; MOLTINI, A.; PINTOS, P.; LUQUE, E.; GONCALVEZ, L.; RIVAS, F.; ALCAIRE, F.; ARES, G. Unraveling factors affecting consumers' liking of novel Uruguayan mandarins. [Descifrando los factores que afectan la aceptabilidad de nuevas mandarinas Uruguayas]. [Descifrando os fatores que afetam a aceitabilidade de novas tangerinas uruguaias]. Agrociencia Uruguay, 2021, vol. 25, n.2, article E540. DOI: https://doi.org/10.31285/AGRO.25.540 Article history: Received 10 Feb 2021; Accepted 3 Aug 2021; Published 18 Aug 2021. Editor: Gustavo González-Neves, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay. Correspondence: Joanna Lado, mail: jlado@inia.org.uy
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6.Imagen marcada / sin marcar PEDROZO, P.; MOLTINI, A.I.; PINTOS, P.; LUQUE, E.; SALVO, M.; ARRUABARRENA, A.; ARES, G.; ALCAIRE, F.; VICENTE, E.; LADO, J. Herramientas de selección temprana en la mejora de la calidad sensorial de las frutillas nacionales. [Resumen] In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Hortícola. Resúmenes. Jornada Mejoramiento Genético de Hortalizas: Ciencia y Tecnología para la producción y el consumidor, 2019, Salto, Uruguay. Trabajos de investigación relacionados al proyecto. Salto (UY): INIA, 2019. p. 26-27.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  09/11/2017
Actualizado :  25/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  DE BARBIERI, I.; MONTOSSI, F.; VIÑOLES, C.; KENYON, P. R.
Afiliación :  LUIS IGNACIO DE BARBIERI ETCHEBERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA VIÑOLES GIL, Estación Experimental Bernardo Rosengurtt, Universidad de la República, Cerro Largo, Uruguay; PAUL R. KENYON, Sheep Research Centre, Massey University, Palmerston North, New Zealand.
Título :  Time of shearing the ewe not only affects lamb live weight and survival at birth and weaning, but also ewe wool production and quality.
Complemento del título :  Research article.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  New Zealand Journal of Agricultural Research, 2017, p. 1-10.
ISSN :  00288233
DOI :  10.1080/00288233.2017.1388825
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 16 Jun 201; Accepted 03 Oct 2017; Published online: 24 Oct 2017.
Contenido :  ABSTRACT. During a four-year period, mature ewes were either shorn in mid-pregnancy or post-partum to study impacts on lamb live weight and survival. Furthermore, placental measurements were collected post-partum from a subset of single-bearing ewes and yearly fleece weights and wool samples were collected from a subset of single- and twin-bearing ewes. Lambs born to ewes shorn in mid-pregnancy were heavier (p < .05) and displayed greater (p < .05) survival than those born from post-partum shorn ewes regardless of litter size. Shearing treatment had no effect (p > .05) on the weight of the placenta, and diameter or the weight of the cotyledons. However, the number of cotyledons was greater (p < .05) in mid-pregnancy than post-partum shorn ewes. Ewes shorn in mid-pregnancy produced lighter (p < .05) fleeces with greater (p < .05) yields. The fleece displayed shorter (p < .05) staple length, stronger staple strength (p < .05), and was less (p < .05) bright with poorer (p < .05) colour than those shorn in post-partum. © 2017 The Royal Society of New Zealand
Palabras claves :  LAMB BIRTH WEIGHT; LAMB SURVIVAL; MID PREGNANCY; MID-PREGNANCY; PLACENTA; WOOL.
Thesagro :  CORDERO; LANA; OVEJA.
Asunto categoría :  --
L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101490 - 1PXIAP - DDPP/NZJAR/2017
TBO102138 - 1PXIAP - DDPP/NZJAR/2017
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